De meeste mensen trainen ‘s avonds. Maar is het de beste tijd voor ons lichaam?

Toen het analyseteam van FitnessVolt.com onlangs naar de zoekgegevens van Google keek, ontdekten ze dat de meest populaire tijd voor Amerikanen om te trainen 18.00 uur is. Maar zijn avondtrainingen beter dan ochtendtrainingen? We horen tenslotte zoveel over de voordelen van vroeg op de dag sporten.
Als het je doel is om gewoon fit te blijven, zeggen zowel experts als de wetenschap dat de beste tijd om te trainen het uur is dat je toelaat om dit consequent te doen, ongeacht waar het op de klok valt. Voor bepaalde doelen is het echter een factor om te overwegen wanneer u traint.

De voordelen van ochtendtrainingen
Uit onderzoek weten we dat mensen die ‘s morgens sporten over het algemeen meer beweging krijgen. Je van nature hogere cortisolspiegel in de ochtend maakt het gemakkelijker om vroeg op de dag energiereserves aan te trekken dan later op de dag. Studies tonen ook verbanden tussen ochtendtrainingen en lagere bloeddruk bij mensen met hypertensie.

Als je het moeilijk vindt om gemotiveerd te raken om te trainen, kan het helpen om over de bult heen te komen door het als eerste te doen. “De ochtend is het moment van de dag waarop onze dopamine het hoogst is, en er wordt gedurende de nacht veel cognitieve reserve opgebouwd, waardoor we meer willen pushen in de sportschool dan ‘s nachts”, zegt Louisa Nicola, een neurofysioloog. en vrouwelijke menselijke prestatie-expert voor Momentous.

Een ander groot voordeel van ‘s ochtends sporten in plaats van ‘s avonds, is dat je er beter door slaapt, aldus Nicola. “Het helpt je circadiane klok te primen”, zegt ze.

Maar als avonden de enige tijd zijn waarop u kunt sporten, is dat in orde. “Sporten heeft altijd voordelen, dus als je het ‘s avonds moet doen, is dat ok√©”, zegt Nicola. De sleutel is om te begrijpen hoe u uw p.m. kunt aanpassen. routine zodat het je slaap niet verstoort.

Hoe avondtrainingen te optimaliseren
Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen waarom avondtrainingen tegen je kunnen werken. “Als je traint, geeft je lichaam veel hormonen af en activeer je je sympathische ‘vecht- of vlucht’-zenuwstelsel, wat een ontspanningsroutine kan verstoren, wat vervolgens de slaap verstoort’, zegt Nicola. “Het hele circadiane ritme kan ook worden verstoord, afhankelijk van het tijdstip waarop u eet.” Dit gebeurt voornamelijk omdat zowel eten als sporten je lichaamstemperatuur verhogen, die anders zou dalen als je lichaam zich klaarmaakt om naar bed te gaan.

De beste manier om dit te omzeilen, is door je trainingen zo te timen dat je minstens 1,5 tot 2 uur voordat je gaat slapen klaar bent met eten, zegt Nicola. “Je wilt niet om 21.00 uur trainen, of het nu cardio is of gewichten. Dat verstoort de slaap en brengt je de volgende dag in de war’, zegt ze, tenzij je een serieuze nachtbraker bent.

Dus wat betekent dit voor de meerderheid van de Amerikaanse sporters? “Als je om 18.00 uur kunt trainen, heb je voldoende tijd om te rusten, te herstellen, te eten en je voor te bereiden op slapen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *